Scroll Top
Syyskokous Turun konserttiitalolla

Syyskokous Turun konserttitalolla

Yli 60 jäsentä osallistui Turun Liikemiesyhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen torstaina 18.11.2010

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Risto Korpela, sihteeriksi yhdistyksen toiminnanjohtaja aina Eriksson sekä pöytäkirjantarkastajiksi Marja-Terttu Rantanen ja Tor-Erik Schoultz.

Yhdistyksen puheenjohtaja Risto Korpela valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävässään. Myös varapuheenjohtaja Heli Marjanen valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävässään. Erovuorossa olleet johtokunnanjäsenet: Antti Asanti, Jukka Korhonen, Taru Narvanmaa, Tapio Reponen ja Ilpo Siro valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävissään. Johtokunnan jäsen Keijo Ketonen oli pyytänyt eroa kesken kaksivuotiskauden. Hänen tilalleen johtokunnan jäseneksi valittiin Heikki Ketonen.

Syyskokous päätti johtokunnan ehdotuksen mukaisesti pitää jäsenmaksun 20 euron suuruisena ja kannattajajäsenmaksun 50 euron suuruisena. Lisäksi kokous hyväksyi talousarvion ja valitsi tilintarkastajat vuodelle 2011.

Kokouksen lopuksi puheenjohtaja Korpela ilmoitti, että Taina Eriksson jatkaa toiminnanjohtajana vuoden 2011. Lisäksi ilmoitettiin, että yhdistyksen johtokunta on päättänyt tehdä vielä 20 000 euron lisälahjoituksen Turun yliopiston varainhankintaan.

Puheenjohtaja kertoi vielä, että tammikuun 2011 jäsentilaisuus järjestetään Turku Energiassa torstaina 27.1. Kutsu tulee jäsenille postitse vuodenvaihteessa. Viimeisenä ilmoitusasiana kerrottiin läsnä olleille sunnuntaina 19.12. klo 18 järjestettävästä jouluisesta tuomasmessusta. Jäsenille tulee kutsu messuun postitse.

Kokouksen jälkeen Turun konserttitalon Intendentti Marja-Liisa Lieppinen ja Kanrestan ravintolapäällikkö Laura Paasialho kertoivat konserttitalon ja kaupunginorkesterin toiminnasta.  Laura Paasialho aloitti esittelemällä konserttitalon kahvio- ja ravintolapalveluista vastaavan Kanrestan toimintaa. Kanresta Oy on Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö ja sillä on 13 ravintolaa eri puolilla Suomea . Paasialho korosti, että yhteiskuntavastuu on yrityksen toiminta-ajatuksessa keskeinen asia.

Intendentti Lieppinen aloitti kertomalla Turun filharmonisesta orkesterista. Orkesterin juuret ulottuvat jo vuonna 1790 perustettuun Turun Soitannolliseen Seuraan. Näin ollen se on Suomen vanhin sinfoniaorkesteri. Tällä hetkellä orkesterissa on 74 soittajaa ja se on Suomen neljänneksi suurin sinfoniaorkesteri.  Lieppinen kertoi myös Turun konserttitalon historiasta. Talo on suomen ensimmäinen konserttikäyttöön suunniteltu rakennus. Uusinta uutta talossa on mahdollisuus lähettää konserttisalin tapahtumia nettilähetyksinä. Salissa on robottikameroita, joiden avulla esimerkiksi konsertteja, mutta myös muita tapahtumia ollaan jo joitakin kertoja lähetetty internetissä.

Esittelyjen jälkeen oli aika siirtyä nauttimaan illan konsertista. Konsertissa kuultiin Kaikuja Välimereltä Uuteen Maailmaan. Ennen väliaikaa kuultiin Yrjä Hjeltin Komposition (kantaesitys) ja Éduard Ladon Symphonie espagnole. Väliajalla vaihdettiin kuulumisia kuohuviinilasillisen merkeissä. Väliajan jälkeen kuultiin vielä Antonín Dvorákin Sinfonia 9 ”Uudesta maailmasta”.

Kiitos hienosta illasta kaikille osallistujille sekä Turun konserttitalolle.