Scroll Top
110-vuotisjuhla Turun linnassa

110-vuotisjuhlia vietettiin Turun linnassa

Turun Liikemiesyhdistys juhlisti 110-vuotista taivaltaa juhlilla Turun linnassa. Linnaan oli saapunut suuri joukko jäseniä aveceineen juhlistamaan yhdistyksen merkkipäivää. Juhlia vietettiin juhlavasti, mutta mukavan rennossa tunnelmassa.

Tilaisuus aloitettiin kokoontumisella Kuningattaren saliin, jossa yhdistyksen puheenjohtaja Matti Löyttyniemi ja varapuheenjohtaja Heli Marjanen kättelivät vieraat. Puhallinorkesteri Sointuseitsikko viihdytti salissa, kun vieraat saapuivat paikalle. Kun kaikki olivat päässeet saliin puheenjohtaja Löyttyniemi toivotti heidät tervetulleiksi ja avasi tilaisuuden puhumalla vierailla. Puheessaan  Löyttyniemi kertoi yhdistyksen roolista Turun alueen talous elämässä, hieman viime vuosien tapahtumista ja esitteli viimeisiä 10 vuotta käsittelevän historiikin. Löyttyniemi korosti yhdistyksen jatkuvaa kehitystä ja pyrkimystä saada mukaan myös nuorempia jäseniä esimerkiksi nuorkauppakarin kautta.

Avaussanojen jälkeen siirryttiin nauttimaan illallista Kuninkaan saliin. Kuninkaan salissa tunnelma oli mukava ja jäsenet pääsivät keskustelemaan yhdessä. Linnan keittiö oli laittanut parastaan ja ruoka oli erinomaista. Illalisen aikana yhdistyksen kunniajäsen Matti Koivurinta onnitteli 110-vuotiasta yhdistystä puheellaan ja kertoi miten aikanaan yhdistys syntyi kaupallisen, teknisen ja merenkulku osaamisen vaikuttajien keskuuteen. Nämä elementit ovat esillä myös yhdistyksen logossa ja lipussa. Myös Liikesivistysrahaston varsinais-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtaja Sten-Olof Hansen piti onnittelupuheen yhdistykselle ja kiitti yhteistyöstä liikesivistysrahaston kanssa. Illallisen loppupuolella tilaisuudessa vieraili myös Förin äijä, joka kertoi tarinoita turkulaisesta liike-elämästä viimeisen kymmenen vuoden ajalta humoristiseen sävyyn.

Illallisen päätyttyä Kuningattaren salissa oli esiintymässä Kultakuume-yhtye, joka piti tunnelman katossa aina illan päätökseen saakka. Tässä vaiheessa vieraat tapasivat tuttuja, tutustuivat uusiin ja vaihtoivat ajatuksia. Tunnelma pysyi korkealla aina illan pikkutunneille asti.