Scroll Top

1931

Vuorineuvos Heikki Huhtamäki toimi yhdistyksen jäsenenä ja johtokunnan jäsenenä vuodesta 1931 alkaen. Huhtamäki lienee merkittävimpiä Turun Liikemiesyhdistykseen kuuluneista talouselämän vaikuttajista. Mittana ei voi pitää vain liikevaihtoa, vaan myös sitä, että Huhtamäki omisti johtamansa yritykset ja oli ne itse luonut tyhjästä aloittaen uransa kiertelevänä kaupustelijana...

Vuorineuvos Heikki Huhtamäki toimi yhdistyksen jäsenenä ja johtokunnan jäsenenä vuodesta 1931 alkaen. Huhtamäki lienee merkittävimpiä Turun Liikemiesyhdistykseen kuuluneista talouselämän vaikuttajista. Mittana ei voi pitää vain liikevaihtoa, vaan myös sitä, että Huhtamäki omisti johtamansa yritykset ja oli ne itse luonut tyhjästä aloittaen uransa kiertelevänä kaupustelijana.

Heikki Huhtamäki oli syntynyt Lapualla vuonna 1900. Hän perusti Huhtamäen Tehtaat Oy:n vain 20-vuotiaana. 1930-luvulla hänestä tuli sekä Suklaatehdas Hellaksen että Leipätehdas Ipnoksen toimitusjohtaja. Samalla vuosikymmenellä hän perusti Viini- ja Likööritehdas Suomen Marjat Oy:n sekä Puutarhatuotteiden Jalostaja Oy:n. Vuonna 1941 hän muodosti osittain edellä mainituista yrityksistä johtamansa Huhtamäki-yhtymän.

Ulkomaisten self-made -miesten tavoin hänessä oli runsaasti nopeakäänteisyyttä ja suoranaista arvaamattomuutta. Vuonna 1941 Huhtamäki sai kauppaneuvoksen ja neljä vuotta myöhemmin vuorineuvoksen arvon. Hän oli Suomen merkittävämpiä mesenaatteja lahjoittaen mm. Huhtamäki-yhtymän osake-enemmistön Suomen Kulttuurirahastolle. Vuorineuvos Heikki Huhtamäki kuoli vuonna 1970.