Scroll Top

Yritysvierailu: Finnish Design Shop Oy

Turun Liikemiesyhdistys ry vieraili Avanto arkkitehtien suunnittelemassa Finnish Design Shopissa 24.10. Aviatiellä sijaitsevassa vuonna 2021 valmistuneessa näyttävässä rakennuksessa sijaitsee FDS:n logistiikkakeskus, showroom, toimistot, kauppa ja ravintola. Tervetulleeksi tiloihin meidät toivotti yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

Ilta alkoi yhdistyksen puheenjohtajan Lasse Lindholmin tervehdyksestä, jonka jälkeen Teemu kertoi lyhyesti FDS:stä. Tämän jälkeen pääsimme kiertämään yrityksen tiloissa ja näkemään mm. kaiken keskiössä olevan logistiikkakeskuksen ja varaston. Logistiikkakeskuksessa pyritään hyödyntämään automatiikkaa ja muuten ilta aikaan autiossa varastossa robotit olivat valmiina aloittamaan lajittelun heti aamuyöstä ennen ensimmäisten homo sapiensien työvuoroa.

Seuraavaksi oli vuorossa mitä maukkain illallinen yrityksen tiloissa sijaitsevassa ravintolassa. Jälkiruuan lomassa Teemu kertoi vielä tarkemmin yrityksestä. Tanskalaisilla saattaa olla hygge, mutta FDS:llä on ”Pieces of Nordic Happiness”. Teemu kertoi FDS:n sloganin syntyneen juuri ennen kuin suomalaiset valittiin virallisesti maailman onnellisemmaksi kansaksi vuonna 2019. Sloganin takana on ajatus, että FDS ei myy vain huonekaluja vaan onnellisuutta. Teemun mukaan kestävä ja kaunis huonekalu ei ainostaan luo onnellisuutta vaan on vastuullinen.

Pian sen jälkeen kun logistiikkakeskus oli aloittanut toimintansa avattiin tiloihin myös showroom. Teemu kertoo tämän olevan osa yrityksen näkemystä tulevaisuuden vähittäiskaupan siirtymisestä omnichannel-mallin mukaiseen liiketoimintaan. Showroomissa on esillä valikoituja artikkeleja ja sen ohessa toimii myös kauppa ja ravintola. Myös verkkokaupan tarjooma on tarkkaan kuratoitu. Teemun mukaan tämä on yksi FDS:n menestystekijöitä, koska harvalla kuluttajalla on aikaa käydä läpi kaikkea mitä tämän päivän markkinoilla on tarjolla.

Yritysvierailu Finnish Design Shoppiin kiteytyy yhdistyksen jäsenen tilaisuudesta antamaan palautteeseen: ”Upea miljöö, hieno tarina ja maistuvat tarjoilut”.