Scroll Top
Vuoden turkulainen liikemies 2017

Turun Liikemiesyhdistys on valinnut Vuoden turkulaiseksi liikemieheksi PerkinElmer Wallac Oy:n toimitusjohtajan Hanna Halmeen. Palkinto luovutettiin Turun Liikemiesyhdistyksen Ajankohtaisfoorumin yhteydessä lokakuun 2. päivänä.

Vuoden turkulaiseksi liikemieheksi valitaan henkilö, joka on auttanut synnyttämään kestävää menestystä liike-elämässä, osoittanut kykyä liiketoiminnan jatkuvaan uudistamiseen sekä osaltaan vaikuttanut positiivisesti alueen työllisyyteen. Hän on toiminut esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä ja ansiokkaasti nostanut Turun ja Varsinais-Suomen profiilia.

– Hanna Halme on tehnyt pitkän, hienon uran PerkinElmer Wallacissa ja merkittävää vientityötä Varsinais-Suomen ja Turun hyväksi, Turun Liikemiesyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Lasse Lindholm toteaa.

Hanna Halme on tehnyt pitkän, hienon uran PerkinElmer Wallacissa ja merkittävää vientityötä Varsinais-Suomen ja Turun hyväksi, Turun Liikemiesyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Lasse Lindholm toteaa.

Lindholmin mukaan muitakin ehdokkaita oli, mutta Halme nousi valintatilanteessa johtokunnan tarkastelussa selkeästi esiin.

– PerkinElmer on globaali, erittäin korkean tason teknologiayritys, joka on Halmeen 15-vuotisen johtajuuden aikana tuonut Turun alueelle paljon lisää liiketoimintaa ja työpaikkoja. PerkinElmer Wallac on nykyisin yksi Turun alueen suurimmista työllistäjistä, Lindholm sanoo.

 

Positiivisuuden voima

Halme on Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustuksesta mielissään, sillä myönteistä palautetta on hänen mukaansa aina mukava saada. Hän korostaa itse positiivisen asenteen ja yrittäjyyden merkitystä.

– Talouden nousu lähtee aina yrittäjyydestä, joten sitä tulee tukea ja kannustaa. Yrittäjien itsensä pitää uskaltaa ja tähdätä rohkeasti esimerkiksi ulkomaille. Kaikessa pitää nähdä mahdollisuuksia: kielteiset tilanteet voi kääntää voitoksi. Pääsemme pois negatiivisuuden kierteestä, kun iloitsemme myös muiden onnistumisista, Halme sanoo.

 

Pitkä ja merkittävä ura

Halmeen ura alkoi vuonna 1984 Wallacin ostotoiminnoissa. Tie on vienyt materiaalihallinnan, tuotannonsuunnittelun, instrumenttituotannon ja tuotekehityksen johtajan tehtävistä PerkinElmer Wallacin toimitusjohtajaksi vuonna 2002. Toimitusjohtajan pestinsä ohella Halme toimii PerkinElmerin diagnostiikkaliiketoiminnan operaatioiden globaalina johtajana sekä diagnostiikkaliiketoiminnan EMEA-alueen varapääjohtajana.

 

Turun alueen talous nousussa

Halmeen mukaan varsinaissuomalaisessa elinkeinoelämässä on tällä hetkellä erittäin hyvä noste päällä. Laivanrakennusalalla, lääketeollisuudella ja bioteknologiassa on voimakasta kasvua ja paljon lupaavia yrityshankkeita.

– Uudet investoinnit poikivat uusia alihankkijoita ja tuovat taloudellisen pääoman lisäksi alueelle myös henkistä pääomaa ja osaamista. Teollisuuden jalostusarvo on hyvä: täällä ei tuoteta raaka-aineita, vaan korkean teknologian tuotteita, Halme toteaa.

Positiivisena ongelmana Halme mainitsee työvoimapulan, joka on iskenyt teknisille ja luonnontieteellisille aloille. Halme kehuu Turun vahvaa yliopistoa, jossa voi opiskella ja tutkia muun muassa bioteknologiaa, lääketiedettä ja kauppatieteitä. Parantamisen varaa hän näkee tekniikan alan korkeakoulutuksessa, sillä alueelta puuttuu tiettyjen alojen insinöörejä.