Scroll Top
Vuoden turkulainen liikemies 2023
        Keijo
Lassi
Häkkinen Virtanen
Keijo Häkkinen ja Lassi Virtanen valittiin Vuoden turkulaisiksi liikemiehiksi merkittävien elämäntöidensä ansiosta

Turun Liikemiesyhdistys on valinnut vuonna 2023 Vuoden turkulaisiksi liikemiehiksi perinteisen yhden sijasta kaksi: Konepaja Häkkinen Oy -konsernin hallituksen puheenjohtaja Keijo Häkkisen ja VAK Oy -konsernin hallituksen puheenjohtaja Lassi Virtasen.

Molempien pitkä liikemiesura on ollut  Varsinais-Suomen alueelle vaikutuksiltaan merkittävää. Heidän perustamat yritykset ovat työllistäneet sekä luoneet hyvinvointia jo useamman vuosikymmenen ajan Turun seudulle. Lisäksi Turun Liikemiesyhdistys arvostaa sitä, että yritysten omistus on pidetty kotimaassa, palkitut henkilöt ja heidän perheensä omistavat yritystensä enemmistöosuudet edelleen.

Kyse on molempien kohdalla tietynlaisesta amerikkalaisen unelman toteutumisesta. Palkitut liikemiehet ovat runsaan 50 vuoden aikana kasvattaneet yrityksensä muutaman henkilön työllistävistä yrityksistä usean sadan henkilön konserneiksi.

                                                             Lasse Lindholm, Turun Liikemiesyhdistys ry:n puheenjohtaja

Keijo Häkkinen perusti Konepaja Häkkinen Oy -konsernin vuonna 1980 ja nykyisin tehtaita on Raisiossa, Turussa, Tikkakoskella ja Jyväskylässä, joissa työskentelee lähes 250 ammattilaista. Yritys on Euroopan johtavia raskaan konepajateollisuuden sopimusvalmistajia ja erikoistunut valmistamaan suurikokoisia, mittatarkkoja kappaleita yksittäin tai sarjatuotantona.

Asiakaskuntamme on kansainvälistä. Osaaminen ja nykyaikaisen teknologian käyttö on kasvumme ja olemassaolomme perusta ja kumppanuus asiakkuuksiemme hoidon ydintä. Pitkä jalostusaste ja toimitusketjun kokonaishallinta vastaa asiakkaidemme tarpeisiin.

                                                                                                                  Keijo Häkkinen

 

VAK Oy:n perusti Lassi Virtanen vuonna 1972. Virtasen Autokori Ky kasvoi vuosien saatossa nykyaikaiseksi konserniksi. VAK Oy tunnetaan tätä nykyä Suomen suurimpana kuormatilojen ja perävaunujen valmistajana, joka työllistää yli 500 raskaan kaluston osaajaa ja pitää päätoimipaikkansa yhä Vahdolla. Lassi Virtanen sai teollisuusneuvoksen arvonimen vuonna 2017.

Isän opeilla pärjätään yhä. Lapsena opittu työn arvo, ahkeruus ja halu palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ovat ne tärkeimmät tekijät menestyksen takana. Oma lisäni isän oppeihin lienee kekseliäisyyden ja luovuuden hyväksikäyttö.

                                                                                                                                   Lassi Virtanen