Scroll Top
Kevätkokous 2008 Turun Kirjekuoritehtaalla

Kevätkokous Turun Kirjekuoritehtaalla

Turun Kirjekuoritehtaan toimitusjohtaja Fredrik Lindeman toivotti Turun Liikemiesyhdistyksen tervetulleeksi yritykseen. Tämän jälkeen pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous, jonka puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Risto Korpela ja sihteeriksi toiminnanjohtaja Juulia Räikkönen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin ekonomi Ilpo Siro ja kanslianeuvos Arno Leino. Puheenjohtaja esitteli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, jonka vuosikokous hyväksyi ja myönsi vastuuvapauden johtokunnalle.

”Miljoonia kirjekuoria ja parhaimmat paperit”

Kokouksen jälkeen Fredrik Lindeman kertoi yrityksensä yli 130-vuotisesta historiasta, omistajanvaihdoksen myötä mielenkiintoisesta nykypäivästä sekä haasteellisesta tulevaisuudesta.

Turun Pussi- ja Kirjekuoritehdas Oy perustettiin jo vuonna 1874 ja hieman myöhemmin, vuonna 1881, aloitti Paperitukkuliike Oy C Nylund Ab. Nämä yritykset yhdistyivät vuonna 1996 ja seuraavana vuonna yritys siirtyi osaksi OP-Kuvert AB -konsernia. Vuonna 2000 nimi lyhennettiin Turun Kirjekuoritehdas Oy:ksi ja viime vuonna yrityksestä tuli osa InterMail A/S -konsernia, joka on alallaan Pohjoismaiden toiseksi suurin ja Euroopassakin kymmenen suurimman joukossa. Konsernin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa ja vuosittain tuotetaan yli 2 miljardia kirjekuorta.

Konsernin toiminta voidaan jakaa neljään osaan, paperitukkuun, kirjekuoriin, graafiseen suunnitteluun sekä muihin palveluihin, esim. postitukseen (Lettershop Division). Turun Kirjekuoritehdas on Suomen toiseksi suurin yritys alallaan ja keskittyy sekä paperitukkutoimintaan että kirjekuoriin. Paperitukku toimittaa asiakkaille kaikki tuotteet, esimerkiksi paperit ja painovärit, ja palvelut samasta paikasta ja erityisen keskeistä on logistiikan toimivuus. Asiakas saa tilaamansa tuotteet nopeasti ja varmasti, sillä toimitusaika lasketaan tunneissa. Kirjekuoripuolella Turun Kirjekuoritehdas tarjoaa asiakkailleen paitsi yli 200 erilaista vakiokuorta, myös täysin asiakkaan toiveiden mukaisia kirjekuoria. Vaihtoehtoja on lähes rajaton määrä, sillä asiakas voi valita kuoriin mieleisensä paperit, ikkunat, läpät ja painatukset. Kirjekuoria voidaan valmistaa joko rotaatiomenetelmällä paperirullasta kuoriksi tai jälkikäsittelemällä eli esimerkiksi painamalla kuvia ja tekstiä valmiisiin kuoriin.

Turun Kirjekuoritehtaan liikevaihto on 16 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin 90. Yrityksen valtteja ovat nopeus, monipuolisuus, tehokkuus ja toimitusvarmuus. Tulevaisuuden visiossa Turun Kirjekuoritehdas on graafisen alan monipalveluyritys, joka tunnetaan siitä, että sen palvelut täyttävät parhaiten eri loppukäyttäjien tarpeet. Lisäksi yritys pyrkii kotimaassa kirjekuorien markkinajohtajaksi ja alan kannattavimmaksi yritykseksi, joka on haluttu yhteistyökumppani ja toimii aktiivisesti palvellakseen eri sidosryhmiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Esityksen jälkeen kysymyksiä esitettiin muun muassa kirjekuorien  tulevaisuuden käyttöennusteista, verkkokaupan merkityksestä ja valtionhallinnon valtavista kirjekuoritarpeista. Keskustelun jälkeen tutustuttiin tehtaan tuotantotiloihin, jossa nähtiin jopa 20 metriä pitkiä kirjekuorikoneita että valtavia paperirullia ja pinoja. Toimitusjohtajan avuksi tulivat myös aluemyyntipäälliköt Glenn  Andersson ja Hannu-Pekka Salonen sekä  myyntisihteeri Kirsti Viinikainen. Kierroksen jälkeen ilta jatkui runsaan iltapalan merkeissä. Puheenjohtaja Risto Korpela huomautti, että varsin harvoin yhdistyksellä on mahdollisuus vierailla itseään vanhemmissa yrityksissä  ja lahjoitti kiitokseksi Fredrik Lindemanille Turun Liikemiesyhdistyksen 100-vuotishistoriikin.
Kiitokset mielenkiintoisesta vierailusta!

Turun Kirjekuoritehdas Oy

Turun Kirjekuoritehdas Oy on valmistanut korkealaatuisia kirjekuoria jo vuodesta 1874. Tänään olemme Suomen toiseksi suurin kuorivalmistaja ja merkittävä paperitukkuri. Vahvuuksiamme ovat nopeus, hyvä laatu ja toimitusvarmuus. Turun Kirjekuoritehdas kuuluu Intermail-konserniin, jonka kapasiteetti on yli 2000 miljoonaa kirjekuorta vuodessa. Ensimmäisenä yrityksenä alalla Turun Kirjekuoritehdas Oy sai sekä ISO 9001 -laatusertifikaatin että ISO 14 001 -ympäristösertifikaatin.

Turun Kirjekuoritehdas