Scroll Top
Vuoden turkulainen liikemies 2021
Olli
Jussi
Ojala
Hakala
Kakolan kehittäjä Olli Ojala ja pitkän pankkiuran tehnyt Jussi Hakala saivat tänä vuonna Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustukset

Vuoden turkulaiseksi liikemieheksi ja elämäntyöpalkinnon saajaksi valitaan henkilö, joka on auttanut synnyttämään kestävää menestystä liike-elämässä, osoittanut kykyä liiketoiminnan jatkuvaan uudistamiseen sekä osaltaan vaikuttanut positiivisesti alueen työllisyyteen. Hän on toiminut esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä sekä ansiokkaasti nostanut Turun ja Varsinais-Suomen profiilia.

Kiinteistöneuvos Olli Ojalan mieltä Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustus lämmittää.

– Välillä on itse vaikea nähdä, mitä olemme saaneet aikaan, jos ei pysähdy katsomaan taaksepäin. Kuudessa vuodessa hylätystä, luhistumassa olleesta Kakolan alueesta on tullut 2 000 asukkaan koti ja mäellä toimivat yritykset työllistävät 200 henkeä, Ojala kertoo.

Kiinteistöneuvos Olli Ojala tunnetaan Turun alueella myös Littoisen vanhan verkatehtaan saneeraushankkeesta, mutta Ojala perheineen on ollut mukana vanhojen rakennusten korjausrakentamisessa jo neljän vuosikymmenen ajan.

– Aikanaan vaimoni Leenan kanssa kiersimme pitkin Eurooppaa opiskelemassa vanhan rakennuskannan korjaamista ja siitä tuli ammattimme. Nyt olemme tehneet Suomessa yli 3 000 asuntoa pääsääntöisesti suojelukohteisiin.

Kakolanmäen eteen on tehty kulttuurityötä rakkaudesta kotikaupunkiin.

                                                                                                                         Olli Ojala

Elämäntyöpalkinnolla huomioitu Liedon Säästöpankin toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Jussi Hakala haluaa jakaa tunnustusta myös eteenpäin.

– Tunnen suurta kiitollisuutta ja nöyryyttä saamastani huomionosoituksesta ja se on sitä myös kaikille niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka ovat tehneet työtä asiakkaiden eteen ja vahvistaneet pankkia, Hakala sanoo.

Pankkiala koki valtavia muutoksia Hakalan 40 vuoden työuran aikana, josta 23 vuotta hän johti Liedon Säästöpankkia.

– Vuodet Säästöpankkiliiton hallituksessa olivat erinomainen väylä vaikuttaa myös koko säästöpankkiryhmän kehitykseen. Tuona aikana luotiin kivijalka säästöpankkien uudelle tulemiselle, ja myös Liedon Säästöpankki kasvoi ja kehittyi perinteisestä talletuspankista monipuoliseksi asiantuntijaorganisaatioksi.

Kannattava liiketoiminta eteni Hakalan aikana niin, että pankin omat pääomat kasvoivat 10 miljoonasta eurosta jo yli 145 miljoonaan.

Liedon Säästöpankki on ollut hyvä veronmaksaja ja pankin verojälki näkyy jokaisessa pankin toimialueen kunnassa. Lisäksi pankki on ohjannut voittovarojaan yleishyödylliseen toimintaa yhdistyksille ja paikallisille yhteisöille sekä koulutukseen ja tutkimukseen.

                                                                                                                   Jussi Hakala